Конституційний суд призначив тимчасового голову

Читать на русском
У Конституційному суді України визначилися з новим тимчасовим головою, який займе крісло Юрія Бауліна.

Виконувачем обов'язків голови Конституційного суду був призначений Віктор Кривенко замість Юрія Бауліна, термін повноважень якого на цій посаді закінчився.

Про це повідомила представник відділу забезпечення діяльності голови Конституційного суду Світлана Папаяні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Виконувачем обов'язків призначено Кривенка», – сказала вона.

За її словами, 18 березня закінчився 4-річний термін повноважень Бауліна на посаді голови КС.

Діяльність КСУ: як працює головний орган конституційної юрисдикції в Україні«Слово і Діло» продемонструвало основні напрямки та механізми роботи Конституційного суду України, єдиного в Україні органу, що гарантує верховенство Конституції як основного закону держави.

Дата обрання нового голови суду ще не визначена. Кривенко був призначений суддею КС 13 листопада 2015 року на з'їзді суддів. До цього він обіймав посаду судді Верховного Суду.

Кривенко народився 6 серпня 1955 року, закінчив Київський державний університет ім. Тараса Шевченко. Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого 5-го ступеня. Кривенко був членом колегії суддів Верховного Суду, що ухвалив рішення про повторне голосування на президентських виборах 2004 року, на яких переміг Віктор Ющенко.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про Конституційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: