Наглядова рада Суспільного мовлення обрала членів правління Громадського ТБ

Читать на русском
До складу ради увійшли Юрій Макаров, Олександра Кольцова, Роман Вінтонів (Майкл Щур), а також економісти і юристи.
Голова правління ПАТ «НОТУ» Зураб Аласанія

**Наглядова рада ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» шляхом таємного голосування обрав на своєму засіданні шість членів правління громадського мовлення.

Про це повідомляє «UA:Перший», передає «Слово і Діло».

Кандитатів запропонував голова правління ПАТ «НОТУ» Зураб Аласанія.

До складу правління обрано шість осіб, які розділені на «реформаторський» і «креативне» крило: Юрій Макаров (просвітницький напрям), Олександра Кольцова (розважальний напрямок), Роман Вінтонів (суспільно-політичне спрямування), Інна Гребенюк (юридичний напрямок), Родіон Никоненко (економічно-фінансовий напрям), Микола Чернотицький (оптимізація центральної та регіональної структури).

Роман Вінтонів, пведучий інформаційно-сатиричних програм під псевдонімом Майкл Щур, відповідатиме за підсумкові випуски новин.

Голова наглядової ради НОТУ Тетяна Лебедєва висловила надію, що це останнє бюрократично-історичне і наступне засідання буде присвячене святкуванню реальних і помітних реформ суспільного мовника.

Стало відомо, скільки коштів буде виділено на суспільне мовлення в УкраїніУ 2017 році Мінфін виділить на Національну громадську телерадіокомпанію понад 1 млрд гривень. Кошти будуть виділені окремо від фінансування Євробачення.

«Лідер дуже важливий, але один в полі не воїн. А в тих умовах, в яких сьогодні стартує наше історичне Громадське, це взагалі неможливо. Тобто спочатку треба ліквідувати всі проблеми, які існують, потім побудувати щось принципово нове, інше, насправді суспільне. Тому я хочу, щоб ви відчули урочистість моменту. Сьогодні ми вибираємо команду, з якої потім будемо питати за всі реформи, які необхідні для суспільства, для України, для наших співвітчизників», - зазначила Лебедєва.

Як повідомлялося, найближчим часом голова Наглядової ради ПАТ «НОТУ» Тетяна Лебедєва підпише контракти з обраними членами правління.

Раніше Зураб Аласанія озвучив терміни реформ в НТКУ. 4 травня Наглядова рада НОТУ підписав з ним контракт.

Раніше були названі імена кандидатів на посаду очільника громадського телебачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: