Убивство Панкова: Україна величезними кроками простує шляхом Сицилії

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Скоєний злочин може бути свідченням наявності конфлікту довкола однієї з найбагатших в Україні компаній.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи інформацію про вбивство радника гендиректора «Укрспирту» Віктора Панкова.

«Не виключено, що ця подія свідчить про наближення величезного силового перерозподілу власності на користь сьогоднішніх «господарів життя». А в даному контексті цілком міг спрацювати принцип «всі методи хороші». Адже це не просто одна з найбагатших компаній, а компанія, яка примудряється заробляти багато, не залишаючи слідів в українському бюджеті», - міркує політолог.

За його словами, «Укрспирт» - одна з тих компаній, яка при зміні влади завжди буде змінювати власника.

У мережі з'явилося відео з місця вбивства екс-директора «Укрспирту» ПанковаВ інтернеті опубліковано відео з місця вбивства колишнього директора «Укрспирту» Віктора Панкова.

«Це одна з найстрашніших реалій української економіки. Як тільки змінюється влада, вона забирає власність попередньої влади. Якби це були звичайні бізнес-розборки, то у МВС вже стояли б на вухах і знайшли б сліди. Якщо ж у правоохоронних органах кажуть, що все складно, то не виключено, що вони бояться вийти на щось дуже важливе», - говорить експерт.

«Те, як було скоєно вбивство, – смертельне вогнепальне поранення в спину – виглядає дико й жахливо. Скидається на те, що Україна величезними кроками простує шляхом Сицилії», - резюмував Віктор Небоженко.

У Нацполіції повідомили, що розглядатимуть всі версії вбивства, від особистих стосунків і до невиконання фінансових зобов'язань.

Також у Нацполіції не виключають, що вбивство має замовний характер. У Києві оголошено план перехоплення підозрюваного у вбивстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: