ЮНІСЕФ фінансуватиме молодіжні проекти в Україні

Читать на русском
Зараз таку підтримку ЮНІСЕФ надає молодіжним проектам на Сході України, зокрема в Маріуполі та Краматорську, і більшість із них повязані зі школою.

З наступного року дитячий фонд ООН планує запровадити підтримку молодіжних ініціатив в Україні.

Про це поінформувала голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс під час дитячої конференції, організованої Фондом спільно з Міністерством охорони здоров'я, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ця програма розрахована перш за все на молодь. ЮНІСЕФ надає невеликі гранти на реалізацію ідей, які молодь хоче започаткувати у своєму місті. Ці проекти мають бути орієнтованими на користь для суспільства. Наступного року ми плануємо по всій Україні реалізувати такі проекти, щоб більше залучати молодь», - сказала Барберіс.

Зараз, за її словами, таку підтримку ЮНІСЕФ надає молодіжним проектам на Сході України, зокрема в Маріуполі та Краматорську, і більшість із них повязані зі школою.

«Школа є платформою для реалізації таких проектів, це може стосуватися життєво необхідних навичок, освіти, захисту прав дітей», - розповіла Барберіс.

Представники ЮНІСЕФ закликали дітей долучатися до опитувань U-Report, які проводяться серед молоді щодо широкого кола проблем. Опитування проводяться щотижня, участь у них добровільна й анонімна. Результати опитувань використовують у своїй роботі урядові установи, громадські та молодіжні організації, міжнародні організації. На даний момент в U-Report задіяні понад 30 тисяч дітей та молодих людей з України.

Зазначимо, дитячий фонд ООН проаналізував ситуацію в 140 державах, в яких понад 2,7 млн ​​дітей живуть у дитячих будинках, інтернатах і подібних установах. За останні сім років уп'ятеро збільшилася кількість дітей-біженців, які вирушають у небезпечну подорож без супроводу дорослих.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: