Кількість дітей-біженців без супроводу дорослих зросла у п'ять разів – ООН

Читать на русском
Напередодні саміту Великої сімки в Італії в ЮНІСЕФ закликали світових лідерів прийняти План дій, який складається з шести пунктів.

За останні сім років у п'ять разів збільшилася кількість дітей-біженців, які відправляються у небезпечну подорож без супроводу дорослих.

Про це повідомляє Центр новин ООН, передає «Слово і Діло».

За 2015 і 2016 роки у 80 країнах світу зареєстрували 300 тисяч юних шукачів притулку без батьків.

ООН скликає Радбез через події у ВенесуеліРада безпеки ООН планує 17 травня провести засідання, щоб розглянути ситуацію, що склалася у Венесуелі.

Такі діти піддаються безлічі небезпек: їм загрожує насильство, сексуальні наруги і експлуатація, вони беззахисні перед торговцями людьми.

Наприклад, на шляху до Італії 17-річна Мері з Нігерії зіткнулася з насильством і побоями: вона потрапила в рабство до торговця людьми, який три місяці тримав її у Лівії.

Напередодні саміту Великої сімки в Італії в ЮНІСЕФ закликали світових лідерів ухвалити План дій, який складається з шести пунктів. Він передбачає захист дітей від насильства, відмову від ув'язнення юних шукачів притулку до в'язниці і від поділу сімей, надання дітям-біженцям можливості вчитися, а також усунення причин, які змушують дітей бігти до інших країн.

Раніше генсек ООН заявляв, що хоче реформувати міжнародні організації.

Нагадаємо, в ООН назвали голод основною причиною міграції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: