ЮНІСЕФ: В світі майже три мільйона дітей живуть в інтернатах

Читать на русском
Дитячий фонд ООН проаналізував ситуацію в 140 державах, в яких понад 2,7 млн ​​дітей живуть в дитячих будинках, інтернатах і подібних установах.

Дитячий фонд ООН проаналізував ситуацію в 140 державах, в яких понад 2,7 млн ​​дітей живуть в дитячих будинках, інтернатах і подібних установах.

Про це повідомляється на сайті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в четвер, 1 червня, пише «Слово і Діло».

Тобто з 100 тисяч дітей в притулках перебувають 120.   У Центральній і Східній Європі цей показник в п'ять разів вище середнього - з 100 тисяч дітей в інтернатах та дитячих будинках живуть 666 осіб.

У притулках діти, які і так уразливі через розлучення з сім'єю, стикаються з підвищеним ризиком насильства, зґвалтування і руйнівного впливу на їх когнітивний, соціальний та емоційний розвиток, заявив директор із захисту дітей ЮНІСЕФ Корнеліус Уїльямс.

День захисту дітей: що політики обіцяють маленьким українцямУ всесвітній День захисту дітей «Слово і Діло» вирішило нагадати українським політикам про їхні зобов’язання перед наймолодшими та найбільш вразливими членами суспільства.

ЮНІСЕФ проаналізував ситуацію в 140 державах. В організації разом з тим заявили, що в багатьох країнах немає точної інформації і вони не дають даних, наприклад, про те, скільки дітей живуть в приватних установах. ЮНІСЕФ звернулася до урядів з проханням надати подібні відомості.

Раніше в ООН заявляли, що кожна четверта дитина в Донецькій і Луганській областях, тобто понад 200 тисяч дітей, потребують термінової психосоціальної допомоги.

Нагадаємо, Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: