Чотирьом поліцейським оголосять підозру в бездіяльності під час зіткнень у Дніпрі 9 травня

Читать на русском
Матеріали щодо дій чотирьох співробітників поліції в Дніпрі 9 травня направлено до прокуратури, найближчим часом їм оголосять підозри.
фото: УНІАН

Матеріали щодо дій чотирьох співробітників поліції в Дніпрі 9 травня направлено до прокуратури, найближчим часом їм оголосять підозри.

Про це на брифінгу розповів глава Національної поліції Сергій Князєв, повідомляє «Слово і Діло».

«Відносно 4 поліцейських матеріали направлені в прокуратуру для прийняття рішення в рамках кримінального провадження щодо їх дій чи бездіяльності. Ми думаємо, а ми вели консультаційні бесіди з прокуратурою, що їм буде оголошено підозру в найближчим часом», – сказав він.

Крім того, Князєв запевнив, що відсторонене керівництво поліції області вже не відновлять в областях.

«Ми визнали службовим розслідуванням, задокументували бездіяльність керівників вищої та середньої ланки підрозділів поліції Дніпра, в тому, що їх дії призвели, сприяли або не змогли попередити ті правопорушення, які відбулися», – зазначив він.

Крім цього, Князєв уточнив дані про затриманих після нападу на ветеранів АТО тітушок.

«На сьогоднішній день 16 особам, які брали участь в хуліганських діях 9 травня у місті Дніпро, оголошено підозру. Ряд осіб було заарештовано, деякі правопорушники отримали інші види позбавлення або обмеження їх прав, але кримінальне провадження буде направлено до суду найближчим часом», – додав він.

Нагадаємо, 25 травня правоохоронці затримали ще одного підозрюваного в нападі на ветеранів АТО 9 травня в Дніпрі.

24 травня під час звіту у Верховній Раді генпрокурор Юрій Луценко заявив, що тітушок перед сутичками 9 травня наймав «Опозиційний блок», зокрема Олександр Вілкул.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: