Береза вимагає притягнути до відповідальності Вілкула-молодшого

Читать на русском
Береза зазначив, що учасники АТО в місті Дніпро 9 травня «були жорстоко побиті титушками, ляльковод яких сидить у цьому залі (парламенту)».

Депутат від «Народного фронту» Юрій Береза вимагає від генпрокурора Юрія Луценка внести подання про притягнення до відповідальності нардепа «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула у зв'язку з провокаціями в місті Дніпро 9 травня.

Про це він заявив з трибуни Верховної Ради 16 травня, передає «Слово і Діло».

Береза зазначив, що учасники АТО тоді «були жорстоко побиті титушками, ляльковод яких сидить у цьому залі (парламенту)».

«І не просто сидить. Так само, як він організовував масові бійки 26 січня 2014 року, так само, як він робив це під час подій 2004-2005 років у місті на Дніпро – ми зараз, на жаль, пропустили це повз вуха», – сказав депутат.

«Був принижений воїн, були побиті воїни. Не просто воїни – інваліди, які отримали каліцтва на війні, захищаючи країну», – підкреслив Береза.

За його словами, безкарність породжує «рецидив».

«Ми повинні заборонити «колорадську стрічку». Це символ знищення Запорізької Січі. І не давати колаборантам – не важливо, де вони знаходяться: в Одесі, Дніпрі або Мелітополі – маніпулювати цим, і не просто маніпулювати», – сказав Береза.

«І тому я звертаюся до генерального прокурора з тим, щоб він вніс до нашої зали (подання) і позбавив депутатської недоторканності організатора масових заворушень у місті на Дніпрі Вілкула», – заявив представник «Народного фронту».

Він звернувся до Юрія Луценка: «Якщо ми цього не зробимо, учасники визвольних змагань, ветерани Третьої світової, або першої сучасної вітчизняної війни – вийдуть і зроблять свій суд. Давайте переведемо це в юридичну площину і винесемо правильне рішення».

Нагадаємо, в кримінальному провадженні щодо подій у Дніпрі 9 травня, п'ятьом з сімох затриманих повідомлено про підозру у скоєнні хуліганських дій, масових безладів і заподіянні тілесних ушкоджень.

Підозрюваному учаснику масової бійки обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: