Уряд залишив призначені раніше спецпенсії

Читать на русском
Зміни стосуватимуться лише пенсіонерів, які виходитимуть на пенсію після набуття чинності відповідного закону.

Спеціальні пенсії для окремих категорій працівників, які вже були призначені, виплачуватимуться і надалі. Зміни стосуватимуться лише пенсіонерів, які виходитимуть на пенсію після проведення пенсійної реформи.

Про це йдеться на сторінці Урядового порталу у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Спеціальні пенсії, які вже призначені, будуть виплачуватися і надалі. Зміни стосуватимуться лише пенсіонерів, які виходитимуть на пенсію після набуття чинності відповідного закону», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що свого часу система спецпенсій запроваджувалася як своєрідна компенсація за низький рівень зарплати у відповідних категорій працівників. Однак з моменту запровадження спеціальних пенсій умови оплати праці таких працівників значно покращилися. Тож, відповідно, логічним кроком є скасування і чинних привілеїв у призначенні пенсій.

«Зокрема, після підвищення заробітної плати суддям, державним службовцям цілком логічним виглядає питання ліквідації інших пільг і перехід до загальних страхових принципів. Тому уряд пропонує запровадити єдині підходи до призначення пенсій, коли враховується не професія, а лише рівень заробітної плати і страховий стаж», - уточнюється у повідомленні.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що з 1 червня уряд припиняє призначення спеціальних пенсій державним службовцям.

31 травня Світовий банк, який працював разом з МВФ та урядом над проектом закону про пенсійну реформу, підтримує його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: