Рева обіцяє українцям щорічне підвищення пенсій з урахуванням інфляції

Читать на русском
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що щорічне підвищення пенсій буде проходити з урахуванням рівня інфляції та зростання середньої зарплати.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що щорічне підвищення пенсій буде проходити з урахуванням рівня інфляції та зростання середньої зарплати.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу уряду.

«Ніяких мінусів для пенсіонерів цей проект не містить. Проектом закону передбачено підвищення пенсій, відновлення соціальної справедливості та скасування обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів», - сказав міністр.

За його словами, приблизно 5,6 млн пенсіонерів отримають перерахунок пенсій відповідно до нового розміру зарплат.

«За умови, якщо депутати підтримають пенсійну реформу, а Верховна Рада ухвалить законопроект, уже з 1 жовтня наберуть чинності його окремі положення, які дозволять збільшити розмір пенсій», - повідомив міністр.

«Конкретний розмір надбавок залежатиме від конкретних пенсійних справ - це залежить від рівня заробітку і від стажу. І це тільки початок - законом буде запроваджено механізм, який дозволить підвищувати розмір пенсій щорічно, і не тільки на рівень інфляції, а й відповідно до рівня росту середньої заробітної плати», - заявив Рева.

Нагадаємо, 17 травня Кабінет міністрів схвалив проект закону про реформу пенсійної системи.

Як повідомлялося, Рева розповів, за яким принципом буде формуватися пенсійний стаж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: