«Нафтогаз» направив офіційні претензії щодо кримських активів у РФ

Читать на русском
Після дотримання всіх процедур Нафтогаз планує подати позов до Міжнародного інвестиційного арбітража.
Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв

НАК «Нафтогаз України» направила Росії офіційні претензії з питання компенсації за втрачені кримські активи в результаті анексії півострова.

Про це заявив голова правління компанії Андрій Коболєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Претензії вже були спрямовані Російської Федерації. Там є певний процес, коли спочатку направляються претензії, потім відповідь на них і потім уже починається процес судового засідання», – сказав Коболєв.

Він також повідомив, що після дотримання всіх процедур «Нафтогаз» планує подати позов до Міжнародного інвестиційного арбітражу.

Україна поверне Крим, лише змінивши своє ставлення до його жителів – Foreign PolicyЯкщо Україна в дійсності бажає повернути Крим назад до складу держави, то вона має змінити свій підхід до людей, що населяють півострів.

За його словами, процес розгляду претензій та отримання відповіді займе від 2 до 3 місяців. Отже, судового розгляду справи потрібно очікувати наступного літа.

Раніше стало відомо, що НАК «Нафтогаз України» направила Росії офіційне повідомлення про інвестиційний спір за своїми активами в окупованому Криму.

Нагадаємо, що розгляд за позовом НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» на предмет перегляду ціни природного газу в Стокгольмському арбітражі перенесено з лютого на вересень 2016 року, в зв'язку з чим рішення щодо нього буде винесено на початку 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: