Суд виправдав колишнього «міністра вугілля ЛНР»: недостатньо доказів

Читать на русском
Колишнього міністра вугільної промисловості ЛНР Сергія Баранова виправдав Кремінський районний суд Луганської області: звинувачення надало недостатньо доказів причетності до створення терористичної угруповання.
фото: скріншот

Колишнього «міністра вугільної промисловості ЛНР» Сергія Баранова виправдав Кремінський районний суд Луганської області: звинувачення надало недостатньо доказів причетності до створення терористичної угруповання.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

«Суд судив Баранова Сергія Олександровича за звинуваченням в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України. Визнати невинним і виправдати через відсутність доказів вчинення ним цих кримінальних правопорушень», – зачитав рішення суддя Валерій Ковальов.

Звинувачення вимагало для Баранова покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років, проте Баранов і його захист зуміли довести, що «міністром» він став під дулами автоматів бойовиків і виконував цю роль, оскільки його дружині загрожувала небезпека.

Представники прокуратури заявили, що оскаржуватимуть рішення в апеляційному суді.

Також наголошується, що за два з гаком роки слідчих дій перебування Баранова за гратами двічі змінювалися представники прокуратури і чотири рази – склад суддівської колегії.

Замало доказів: Суд відпустив "екс-міністра ЛНР" Сергія Баранова5 канал

Нагадаємо, 31 травня група «Інформаційний спротив» повідомила, що в Должанську на непідконтрольній території Луганської області бойовики активно вербують гірників до своїх лав.

23 травня стало відомо, що бойовики заборонили лікарям в лікарнях Луганська розмовляти з представниками місії ОБСЄ без їх дозволу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: