У Торецьку СБУ затримала колишнього бойовика, який шпигував на спецслужби РФ

Читать на русском
У Торецьку Служба безпеки України разом з Нацполіцією затримали колишнього бойовика ДНР, який збирав інформацію про сили АТО для російських спецслужб.

У Торецьку Служба безпеки України разом з Нацполіцією затримали колишнього бойовика «ДНР», який збирав інформацію про сили АТО для російських спецслужб.

Про це повідомляє «Слово та Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Колишнього бойовика терористичної організації «ДНР», який шпигував на користь російських спецслужб, затримала в районі проведення антитерористичної операції Служба безпеки України», – розповіли у відомстві.

Уродженець Донбасу приєднався до формування «ДНР» в 2014 році, але пізніше виїхав до Росії і отримав громадянство за спрощеною процедурою. За станом здоров'я він не зміг влаштуватися контрактником в російську армію і повернувся назад в 2017 році, щоб знову приєднатися до незаконних збройних формувань.

На непідконтрольною території він отримав пропозицію російських спецслужб шпигувати за силами АТО за винагороду.

Вирішується питання про відкриття поліцією кримінального провадження за ст. 256 і 260 Кримінального кодексу України, розслідування триває.

Нагадаємо, СБУ затримала двох адміністраторів соцмереж, які займалися антиукраїнською пропагандою і закликали до сепаратизму.

Раніше СБУ разом з прикордонниками зняли з поїзда «Москва-Одеса» кулеметника «ДНР», який їхав «на відпочинок» в Одесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: