Австралія назвала ім'я нового посла в Україні

Читать на русском
Досвід і якості нової глави австралійської дипмісії в Україні допоможуть зміцнити і розвинути двосторонні відносини між країнами.
Австралія назвала імя наступного посла в Україні

Наступним послом Австралії в Україні буде дипломат Меліса О'рурк.

Про це йдеться в заяві олови австралійського міністерства закордонних справ Джулі Бішоп, передає «Слово і Діло».

О'рурк є кадровим дипломатом. Вона працювала в австралійських представництвах в Брюсселі, Бангкоку, а нещодавно була радником-посланником посольства Австралії в Москві.

«Австралія є твердим прихильником суверенітету і територіальної цілісності України. Ми тісно співпрацюємо з питань, що стосуються розслідування збитого літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17», - йдеться у повідомленні міністра.

За словами Джулі Бішоп, Австралія та Україна поділяють взаємну зацікавленість щодо миру та безпеки в світі, працюючи разом в рамках Глобальної коаліції проти ІГ і мають спільні економічні інтереси, що продовжують розвиватися: «Ми тісно співпрацювали під час наших строків в Раді Безпеки ООН і разом надали персонал для миротворчих місій ООН в Південному Судані та на Кіпрі, а також для місії щодо стабілізації Афганістану під проводом НАТО», - сказала міністр.

На думку глави зовнішньополітичного відомства Австралії, досвід і якості нової голови австралійської дипмісії в Україні допоможуть зміцнити і розвинути двосторонні відносини між країнами. Очікується, що Меліса О'рурк приступить до виконання своїх нових обов'язків в якості посла в Україні у вересні 2017 року.

Нагадаємо, що Австралія вирішила розширити свою військову присутність в Афганістані.

Раніше Австралія оголосила ультиматум більше семи тисячам біженців, які прибули в країну на човнах. Уряд дав їм час до жовтня, щоб довести своє право на отримання притулку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: