Австралія оголосила ультиматум тисячам біженців

Читать на русском
Якщо шукачі притулку не нададуть необхідних документів до жовтня, їх депортують із країни.

Австралія оголосила ультиматум більше семи тисячам біженців, які прибули в країну на човнах. Уряд дав їм час до жовтня, щоб довести своє право на отримання притулку.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Якщо ж біженці цього не зроблять, їх депортують і заборонять повертатися.

Кількість дітей-біженців без супроводу дорослих зросла у п'ять разів – ООННапередодні саміту Великої сімки в Італії в ЮНІСЕФ закликали світових лідерів прийняти План дій, який складається з шести пунктів.

«Якщо люди думають, що зможуть обібрати австралійського платника податків (...), то вибачте, гра закінчена», - сказав міністр з питань імміграції Австралії Пітер Даттон.

Він зазначив, що вартість утримання 50 тисяч шукачів притулку, які прибули в країну до 2013 року в основному з Афганістану, інших країн Близького Сходу та Шрі-Ланки, становить близько 1,4 мільярда доларів США в рік.

До приходу консерваторів до влади в країні у 2013 році попередній уряд лейбористів зміг обробити лише 20 тисяч з них. З тих, що залишилися, заяви на отримання притулку було відхилено близько трьом тисячам біженців. Ще близько 7500 чоловік, за даними уряду, не представили документів, які підтверджували б їх право на отримання притулку.

Адвокати шукачів притулку жорстко відреагували на заяву міністра, зазначивши, що біженці роками чекають проходження складних і тривалих процедур підтвердження їх права на притулок.

Раніше повідомлялося, що тисячі колишніх бійців терористичного руху Талібан могли бути серед більше мільйона біженців, які прибули до Німеччини за останні два роки.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз за рік прийняв рекордну кількість біженців.

Нагадаємо, Угорщина загрожує біженцям закритими таборами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: