СБУ затримала організаторів постачання бурштину в Європу

Читать на русском
Під час обшуків за місцем його проживання і двох організаторів співробітники спецслужби виявили бурштинові плити вагою 15 кг.
Контрабанда бурштину

Співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою затримали у Львівській області організаторів контрабандного каналу постачання бурштину в Європу.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення прес-центру СБУ.

Справу рівненської «бурштинової мафії» скеровано до судуУ Генеральній прокуратурі України повідомили про передачу до суду кримінальної справи щодо «бурштинової мафії» в Рівному.

«В рамках раніше відкритого кримінального провадження правоохоронці встановили, що «сонячний камінь» надходив до Львова з території Рівненської області. Ділки обробляли бурштин і, приховуючи від митного контролю, автомобілями вивозили за кордон. Оперативники спецслужби затримали кур'єра в райцентрі під Львовом і вилучили в нього 100 кг необробленого каменю», - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ, оприлюдненому у вівторок, 30 травня.

У Рівненській області поліція вилучила велику партію бурштинуУ Рівненській області поліцейські вилучили у місцевих жителів велику партію контрабандного бурштину.

Під час обшуків за місцем його проживання і двох організаторів співробітники спецслужби виявили бурштинові плити вагою 15 кг, 11 кг готових виробів і заготовок, обладнання для обробки каменю. Вилучені «сонячні камені» відправлені на експертизу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, що під Житомиром затримали старателів, які копали бурштин екскаваторами.

А у Волинській області співробітники Служби безпеки України та прокуратура вилучили понад тонну незаконно видобутого бурштину.

Зазначимо також, що 22 травня 2017 року народний депутат Юрій Бойко заявив, що фракція «Опозиційного блоку» готова підтримати урядовий законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. Подивимось чи зможе політик виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: