НАБУ не дозволило Насірову лікуватися в США

Читать на русском
Слідчі з НАБУ вдруге відмовили відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову в можливості виїхати за межі України.

Слідчі з НАБУ вдруге відмовили відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову в можливості виїхати за межі України.

Про це інформує «Слово і Діло».

Як розповіли в НАБУ, Насіров просив детективів надати йому дозвіл на виїзд в США, мотивуючи поїздку необхідністю «проходження лікування». Раніше він клопотав про дозвіл відвідати змагання збірної України з дзюдо у Варшаві, в якому було також відмовлено.

«У разі виїзду за кордон гарантувати повернення підозрюваного в Україну не може нічого, крім його правосвідомості. Крім цього, між Україною і США не укладено угоду про екстрадицію», - пояснили в бюро.

Нагадаємо, що 27 квітня Солом'янський районний суд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави щодо Романа Насірова.

Йому інкримінують зловживання владою і службовим становищем. Це пов'язано з рішеннями про розстрочення податкових боргів підприємствам, пов'язаним з народним депутатом Олександром Онищенком.

Згідно з даними НАБУ, в період з травня 2015 року по березень 2016 року Насіров ухвалив низку необґрунтованих і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами, задіяними в так званій «газовій схемі Онищенко», що завдало збитків державі на загальну суму 2,019 млрд гривень. Чиновник заперечує звинувачення проти себе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: