У населення багатомільярдна заборгованість за опалення і гарячу воду

Читать на русском
Найвищий рівень оплати спостерігався в Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях, а найнижчий - у Луганській, Харківській і Сумській областях.

За тепло в будинку і гарячу воду українці заборгували 11,9 мільярдів гривень. Це на 6,7% більше, ніж в лютому 2017 року.

Про це інформує прес-служба Державної служби статистики України (Держстат), передає «Слово і Діло».

Заборгованість за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій за звітний період не змінилася і становить 2,5 млрд грн, заборгованість за вивіз побутових відходів також не змінилася - 400 млн грн. Заборгованість за централізоване водопостачання і водовідведення становить 1,4 млрд грн.

Комунальні платежі: заборгованість vs. субсидіїЗаборгованість населення за комунальні послуги станом на 30 березня становить уже близько 25 млрд грн.

За даними Держстату, в лютому українці сплатили за електроенергію 2,5 млрд грн (116,5% від нарахованих за цей період сум). При цьому заборгованість за електроенергію станом на кінець лютого становила 3,3 млрд грн.

Всього в лютому українці сплатили за житлово-комунальні послуги 9,8 млрд грн, що склало 88,8% нарахованих за цей період сум.

Найвищий рівень оплати спостерігався в Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях, а найнижчий - у Луганській, Харківській і Сумській областях.

Нагадаємо, Розенко запевнив, що тарифи на комуналку підвищуватись не будуть.

Раніше, в Україні ввели новий щомісячний платіж за газ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: