Близько тисячі загиблих в зоні АТО не впізнані — «Чорний тюльпан»

Читать на русском
Близько тисячі осіб, як військових, так і цивільних, вважаються досі не знайденими і не ідентифікованими.

Близько тисячі загиблих в зоні АТО військовослужбовців і мирних жителів не впізнані. При цьому кілька сотень тіл доставлено з окупованої території, всі інші залишаються в ОРДЛО.

Такі орієнтовні цифри назвав керівник пошукової місії «Чорний тюльпан» Ярослав Жилкін в коментарі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

На питання, про яку кількість загиблих серед невиявлених йде мова, він сказав: «Якщо ґрунтуватися на даних, які озвучуються і місією ООН, і ОБСЄ, і Міжнародним Червоним Хрестом, плюс наші дані (це все перевіряється) – близько тисячі осіб. Не тільки військових, це і цивільні люди, які вважаються у нас досі не знайденими і не ідентифікованими».

Жилкін зазначив, що з цієї цифри потрібно відняти кілька сотень тіл, які перебувають на підконтрольній території Україні і досі не упізнані.

Нагадаємо, тіла трьох героїв, які загинули, рятуючи побратима, доставили на підконтрольну Україні територію з затримкою в п'ять днів, тому що бойовики весь час міняли час обміну.

Також повідомлялося, що 6 травня на Донбасі бойовики 19 разів обстрілювали позиції сил АТО, троє українських бійців отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: