Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

Читать на русском
Національний банк України скасував обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторгових операцій в рамках лібералізації валютного регулювання.

Національний банк України скасував обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторгових операцій в рамках лібералізації валютного регулювання.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, пише «Слово і Діло».

Так, раніше такі операції були обмежені сумою в 150 тис. грн на місяць.

Крім того, скасовано заборону купівлі іноземної валюти в разі наявності у клієнта власних коштів на рахунках в сумі, що перевищує $ 100 тис. в еквіваленті. Раніше за умови перевищення зазначеної суми, клієнт повинен був виконувати зобов'язання за рахунок власної іноземної валюти.

Крім того, банкам дозволять здійснювати операції з обміну іноземної валюти без обмежень щодо групи класифікатора іноземних валют і банківських металів як на міжбанківському, так і на міжнародному валютному ринку. До цього операції з обміну здійснювалися виключно в межах однієї групи класифікатора, за винятком деяких операцій.

Нацбанк знизив облікову ставку до 12,5% річнихНаціональний банк України прийняв рішення знизити облікову ставку до 12,5 відсотків річних.

Скасування обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторгових операцій набуває чинності 12 червня, решта змін - з 31 травня 2017 року.

Раніше Нацбанк скасував тимчасову норму, згідно з якою скорочувався максимальний термін для розрахунків за операціями експорту та імпорту товарів до 120 днів.

Також НБУ послабив частину валютних обмежень для бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: