НБУ надрукував купюру номіналом 1000 гривень – ЗМІ

Читать на русском
За попередніми даними, на купюрі зображений академік Володимир Вернадський. Вихід банкноти, швидше за все, буде приурочений до свята, проте поки не уточнюється, до якого.

Нацбанк вже надрукував найбільшу з представлених українських банкнот номіналом в 1 тисячу гривень.

Про це повідомляє УНН, передає «Слово і Діло».

Як повідомило джерело в Нацбанку, банкнотна фабрика планує представити купюру, приурочивши до якогось свята. Ймовірно, на купюрі буде зображений академік Володимир Вернадський.

У Нацбанку поки не коментують дату введення в обіг нової купюри та її зовнішній вигляд посилаючись на державну таємницю.   «Інформація про подальші плани в цьому напрямку зараз є державною таємницею. Тільки після рішення Правління НБУ про введення в обіг нового номіналу банкнот, Національний банк відповідно до законодавства офіційно повідомляти про це», - повідомили в НБУ.

Регулятор підкреслив, що питання введення в обіг банкноти вищого номіналу залежить від багатьох факторів, таких як розмір грошових доходів населення, рівень споживчих цін, ступінь використання в зверненні наявної банкноти високого номіналу, рівень розвитку безготівкових розрахунків тощо.

Нагадаємо, ще у 2016 році з'явилася інформація про можливість введення купюри номіналом тисяча гривень. Тоді представники Нацбанку підтвердили, що такі плани є, проте терміни введення банкноти називалися. Крім того, представники НБУ спростували інформацію про те, що на купюрі буде зображений письменник Пантелеймон Куліш. Однак, так і не повідомили, чий портрет прикрасить банкноту.

Раніше в Нацбанку послабили валютні обмеження.

Нагадаємо, НБУ рекомендує бізнесу перевести розрахунки в євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: