НБУ послабив валютні обмеження

Читать на русском
Нацбанк скасовував тимчасову норму, згідно з якою скорочувався максимальний строк для розрахунків за операціями експорту та імпорту товарів до 120 днів.

Нацбанк скасовував тимчасову норму, згідно з якою скорочувався максимальний строк для розрахунків за операціями експорту та імпорту товарів до 120 днів.

Про це повідомляє прес-центр Нацбанку, пише «Слово і Діло».

Відтепер максимальний строк розрахунків становитиме 180 днів, як це визначено відповідним законом.

«Послаблення тимчасових антикризових обмежень стало можливим як завдяки тривалій сприятливій ситуації на валютному ринку, так і з огляду на відносну збалансованість інфляційних ризиків», - зазначає регулятор.

Крім того, іноземні інвестори отримають можливість повертати вкладені в Україну кошти.

«Досі було заборонено купувати та перерахувати іноземну валюту, щоб повернути за кордон кошти, отримані іноземними інвесторами від продажу корпоративних прав, певних видів цінних паперів, внаслідок зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських товариств іноземних інвесторів. Національний банк вирішив дозволити такі операції», - йдеться в повідомленні.

Також бізнес отримає можливість достроково погашати зовнішні кредити та позики, якщо у якості забезпечення розрахунків за цими операціями було надано зобов’язання міжнародних фінансових організацій.

Раніше Нацбанк знизив облікову ставку до 12,5% річних.

Нагадаємо, 23 травня в НБУ порекомендували бізнесу перевести всі розрахунки в євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: