Українська митниця може заборонити ввезення понад тисячі світових брендів

Читать на русском
Українська митниця перестала пропускати посилки з товарами 1146 міжнародних компаній, купленими в зарубіжних інтернет-магазинах.

Українська митниця перестала пропускати посилки з товарами 1146 міжнародних компаній, купленими в зарубіжних інтернет-магазинах.

Це відбувається на підставі переліку об'єктів інтелектуального права, включеного до митного реєстру, пише «Слово і Діло» з посиланням на OpenDataBot.

«Якщо нічого не зміниться, в українських магазинах піднімуться ціни, а покупка за кордоном стане ризикованою. Бізнесу доведеться або йти «в підпілля», або скорочувати асортимент і зазнавати збитків. Буде рости чорний ринок, і, відповідно, корупція», - йдеться в повідомленні.

У список торгових марок, що підлягають забороні на ввезення увійшли: Adidas, завжди, Амвей, Apple, Ariston, Canon, Chanel, Chesterfield, Chevrolet, Chivas, Christian Dior, Coca-Cola, Contex, Dormeo, Electrolux, Lego, Леві, LG, Lipton, Honda, HP, Meizu, Mercedes Benz, New Balance, Nivea, Nokia, Opel, PlayStation, Redmond, Samsung, Сандора, Shell, Subaru, Xerox, Xiaomi і багато інших відомих торгових марок.

У Мінфіні розповіли подробиці відшкодування ПДВ через онлайн реєстрРаніше ПДВ відшкодовували в останні 5 днів місяця. Тепер повертати ПДВ будуть в будь-який день після узгодження суми.

Раніше повідомлялося, що посилки з пристроями марок Meizu і Xiaomi почали зупиняти при проходженні української митниці, за заявою правовласника.

Як повідомлялося, митниці, за підсумками першого кварталу, перевиконали план надходжень до держбюджету більше, ніж на 8 мільярдів гривень.

Раніше, 23 березня НБУ спростив процедуру переміщення готівкової іноземної валюти через митний кордон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: