Митниця за 2016 рік вилучила майна на 408 мільйонів гривень – ДФС

Читать на русском
Протягом 2016 року за порушення митних правил вилучено та відправлено на склади майно на суму 408,3 мільйона гривень.

Протягом 2016 року за порушення митних правил вилучено та відправлено на склади майно на суму 408,3 мільйона гривень.

Про це повідомила виконувач обов'язків головного бухгалтера Державної фіскальної служби України Ірина Боднарчук, передає «Слово і Діло».

У ДФС хочуть проводити розмитнення авто з іноземною реєстрацією в розстрочкуДержавна фіскальна служба (ДФС) пропонує власникам авто з іноземною реєстрацією пройти процедуру розмитнення в кредит на 33 роки, плати за який не буде.

Основна питома вага вартості вилучених товарів становлять автомобілі (125 млн грн або 30,6 %) та товари широкого вжитку (93,8 млн грн або 23%).

«За даними бухгалтерського обліку, протягом 2016 року з урахуванням справ, порушених у попередні роки, судами ухвалено рішення щодо вилученого митницею майна на суму 470,2 мільйона гривень. З них конфісковано – на 177,9 мільйона гривень, повернуто власнику – на 292,3 мільйона», – зазначила Боднарчук.

Крім того, протягом минулого року вилучено валюти та цінностей на загальну суму 113,7 млн грн. З урахуванням справ, порушених за попередні роки, судами ухвалено рішення про конфіскацію валюти та цінностей на суму 46,6 млн, про повернення власнику – на 45,5 млн.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк закликав депутатів ухвалити реформу ДФС.

Нагадаємо, у вересні ДФС запустила мобільні митні групи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: