Україна готова до консультацій з РФ в рамках СОТ

Читать на русском
Україна готова провести консультації в рамках Світової організації торгівлі для вирішення спорів з Російською Федерацією.

Україна готова провести консультації в рамках Світової організації торгівлі для вирішення спорів з Російською Федерацією.

Про це йдеться в повідомленні МЕРТ, пише «Слово і Діло».

29 травня 2017 року Україна прийняла запит про готовність до проведення зазначених консультацій, діючи відповідно до норм, принципів і зобов'язань, узятих нею при вступі до СОТ.

Світ підтримав Україну в транзитній суперечці з РФ в рамках СОТСША, Євросоюз та інші країни підтримали Україну в суперечці з Росією в рамках Світової організації торгівлі щодо обмеження українського транзиту.

«Російська Федерація застосовує практику постійних обмежень законних прав і інтересів України, зокрема продовжуючи введення цілеспрямованої торговельної агресії проти України. Вимога Росії про проведення консультацій в рамках СОТ - є черговим кроком економічного, торгового і правового тиску на Україну», - йдеться в повідомленні.

Раніше, міністр Петренко зазначив, що скарга Росії в СОТ отримає належну юридичну оцінку з боку України, так само як і від членів міжнародної організації.

Нагадаємо, Україна подала в ЄСПЛ нові пояснення у справі про анексію Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: