Історична угода СОТ щодо лібералізації набула чинності

Читать на русском
Угоду щодо спрощення процедур міжнародної торгівлі ратифікували вже понад дві третини з 164 членів організації, що дає їй змогу набути чинності.

Угоду щодо спрощення процедур міжнародної торгівлі ратифікували вже понад дві третини з 164 членів організації, що дає їй змогу набути чинності.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.   Перша велика угода щодо лібералізації глобальної торгівлі в рамках Світової організації торгівлі набула чинності. За повідомленням СОТ в середу, 22 лютого, Угоду про спрощення процедур міжнародної торгівлі ратифікували вже понад дві третини з 164 членів організації, що дає їй змогу набути чинності.

Глава СОТ Роберту Азеведу очікує, що новий договір стимулює зростання світової економіки на 0,5 процентного пункту в рік.

Документ, ухвалений під час конференції на Балі 2013 року, передбачає спрощення митних формальностей, згортання субсидій, розширення допомоги країнам, що розвиваються і полегшення доступу до світових ринків для бідних країн.

За словами члена правління Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI) Штефана Маїра, перший багатосторонній договір з часу створення СОТ є «правильною відповіддю на оголошений президентом США Дональдом Трампом курс на ізоляцію».

Нагадаємо, Україна в рамках свого членства у Світовій організації торгівлі подала позов проти Росії за введені нею з 2016 року численні транзитні обмеження щодо українських товарів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: