У МЗС Чорногорії поскаржилися, що Росія втручалася в внутрішні справи республіки

Читать на русском
Голова МЗС звинуватив Росію в тому, що її розвідувальні служби відкрито підтримали виступає проти членства в НАТО опозицію Чорногорії.
Голова МЗС Чорногорії Серджан Дарманович

Глава МЗС Чорногорії Серджан Дарманович заявив, що Росія втручалася у внутрішні справи країни і намагалася перешкоджати наміру влади республіки вступити в НАТО.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на RTCC.

Чотири європейські країни підтримали санкції проти РосіїУкраїна, Чорногорія, Албанія і Норвегія приєдналися до рішення ЄС щодо продовження санкцій проти Москви.

«Росія відверто втручалася в наші внутрішньополітичні питання, на що ми, звичайно, дивилися без схвалення. Росія в останні два-три роки проводить політику сфер інтересу і виступає проти розширення НАТО. Ми вирішили, що свої основні цілі ми будемо визначати самі, і були здивовані тим, наскільки сильно Росія втрутилася, і, звичайно, ми захищалися», — сказав Дарманович.

Він звинуватив Росію в тому, що її розвідувальні служби відкрито підтримали виступи проти членства в НАТО опозиції Чорногорії.

«Наше членство в НАТО не спрямоване проти кого-небудь, у тому числі й проти Росії. Але, звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що хтось вирішує, де нам бути. У нас є економічні відносини з Росією, яка не є нашим головним економічним партнером, але входить у першу десятку. У нас було і є багато туристів з Росії, але російські інвестиції в нашу економіку виявилися неефективними», — заявив Дарманович.

Нагадаємо, Чорногорія офіційно стане членом Північноатлантичного Альянсу 5 червня.

Раніше, Чорногорія звинуватила РФ у брехні та маніпуляціях.

А 25 квітня, на головній дорозі перед автобусною станцією в курортному місті Чорногорії Херцег-Нові стався вибух, в результаті якого постраждала одна людина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: