Російський дипломат організував спробу перевороту в Чорногорії – обвинувачений

Читать на русском
Один з обвинувачених у справі про спробу державного перевороту в Чорногорії Олександр Сінделіч заявив, що його завербував колишній російський дипломат Едуард Шишмаков.

Один з обвинувачених у справі про спробу державного перевороту в Чорногорії Олександр Сінделіч заявив, що його завербував колишній російський дипломат Едуард Шишмаков.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

За словами Сінделіча, Едуард («Едді») Шишмаков став організатором групи з 500 осіб, які в день голосування під час парламентських виборів в Чорногорії 16 жовтня 2016 року мали влаштувати переворот в країні, заарештувати і вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича.

Чорногорія розраховує стати членом НАТО у травніМіністр закордонних справ Чорногорії повідомив, що країна отримала запевнення США в підтримці її вступу в Альянс.

Він також зазначив, що до спроби перевороту причетний «Демократичний фронт» Чорногорії, проте основні фінансові вливання здійснював саме Шишмаков.

Крім того, обвинувачений розповів, що в 2016 році таємно зустрічався з Шишмаковим в Москві і отримував від нього інструкції з організації групи і закупівлі зброї та обмундирування.

При цьому адвокати інших обвинувачених у спробі перевороту стверджують, що свідчення Сінделіча є «фантастичними і нелогічними».

Сінделіч також повідомив, що знає Шишмакова з 2014 року, коли його представили обвинуваченому як «благодійника».

Спроба перевороту в Чорногорії сталася 16 жовтня 2016 року в день парламентських виборів. За звинуваченням в плануванні збройних нападів на держустанови були заарештовані 20 громадян Сербії.

У той же час опозиція в країні заявляє, що спроба перевороту була сфабрикована прем'єр-міністром Міло Джукановичем і спецслужбами.

Нагадаємо, 15 лютого чинний чорногорський прем'єр-міністр Душко Маркович закликав Росію і її союзників в Чорногорії припинити дестабілізацію країни.

У грудні влада Чорногорії видала міжнародний ордер на арешт двох росіян і трьох сербів, яких підозрюють в причетності до спроби державного перевороту в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: