Парубій заявив про наявність ядерної зброї РФ в окупованому Криму

Читать на русском
Голова українського парламенту Андрій Парубій повідомив про розміщення Росією ядерної зброї в Криму.
Андрій Парубій

Російська Федерації має намір розмістити на території окупованого Криму ядерне наступальне озброєння, а, за деякими даними, вона вже це зробила.

Про це на засіданні Парламентської асамблеї НАТО в Тбілісі заявив голова Верховної ради Андрій Парубій, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зараз Росія проводить посилену мілітаризацію незаконно окупованого півострова, розміщуючи там новітні зразки озброєння і військової техніки. У тому числі планує розмістити, а за деякими даними вже розмістила ядерні наступальні озброєння», – зазначив Парубій.

За його словами, Росія переслідує представників кримськотатарської та української етнічних громад на півострові. Крім того, спікер додав, що РФ активізує бойові дії на лінії зіткнення на Донбасі.

Разом з тим Парубій підкреслив, що для України важливо мирне врегулювання конфлікту, і для цього необхідно зберігати політичний тиск на РФ і санкції проти неї.

«А якщо ескалація агресивних дій Росії триватиме, я переконаний, ми повинні спільно прийти до посилення санкцій проти Росії», – сказав він.

Нагадаємо, нардеп Рефат Чубаров заявив, що Крим повернеться до складу України ще за нашого життя.

Раніше президент США Дональд Трамп закликав Росію відповісти за Крим і Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: