У Британії затримали ще двох підозрюваних у теракті в Манчестері і знизили рівень терористичної загрози

Читать на русском
Рівень загрози було змінено з критичного на дуже серйозний, що означає досить високу ймовірність терактів.

Поліція Британії у суботу, 27 травня, провела додаткові рейди в рамках розслідування теракту в Манчестері і затримала ще двох підозрюваних.

Про це повідомляє Agence France press, передає «Слово і Діло».

Двоє чоловіків віком 20 і 22 років були затримані на півночі Манчестера після того як поліція вдалася до контрольованого вибуху, щоб потрапити до приміщення, де знаходилися підозрювані.

Таким чином, кількість підозрюваних у справі про теракт зросла до 11 осіб. Серед затриманих також батько і брат Салмана Абеді, який є ймовірним виконавцем теракту на стадіоні в Манчестері.

Територія війни: тактика терору ІД і наслідки теракту для британського урядуВійськовий експерт оцінив, чи могли сили безпеки Британії запобігти теракту в Манчестері , і розповів про тактику, яку обрали ісламісти.

Крім того, влада Британії вирішила знизити рівень терористичної загрози, про що заявила прем'єр-міністр Британії Тереза Мей, передає Reuters.

Рівень загрози було змінено з «критичного» на «дуже серйозний», що означає досить високу ймовірність терактів.

Внаслідок такого рішення з вулиць британських міст буде відкликано військових, що надавали допомогу поліції. Рішення знизити рівень загрози було прийняте за підсумками рейдів, здійснених правоохоронними органами після теракту на стадіоні в Манчестері.

Як відомо, внаслідок теракту загинули 22 людини і 116 отримали поранення. 23 постраждалих досі перебувають у критичному стані.

Також відомо, що манчестерський терорист Салман Абеді зателефонував своєму братові, що проживає в Лівії, за 15 хвилин до того, як вибуховий пристрій на стадіоні здетонував.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: