Терорист з Манчестера розмовляв з братом з Лівії за мить до вибуху

Читать на русском
Манчестерський терорист Салман Абеді зробив телефон дзвінок своєму братом, що проживає в Лівії, за 15 хвилин до того, як вибуховий пристрій на стадіоні здетонував.

Манчестерський терорист Салман Абеді зробив телефон дзвінок своєму братом, що проживає в Лівії, за 15 хвилин до того, як вибуховий пристрій на стадіоні здетонував.

Про це повідомляє CNN, пише «Слово і Діло».

«Ми стежимо за мережею, збираємо дані, намагаємося стримати це. Як ви бачили з кількості арештів, ми знаходимося на правильному шляху, щоб спробувати стримати це», - заявив міністр безпеки Великобританії Бен Уоллес CNN в Манчестері в п'ятницю.

«Врешті-решт, ми доберемося до основи мережі», - додав він.

За словами Ахмеда Бен Салема, прес-секретаря Спеціальних сил стримування в Тріполі, молодший брат підозрюваного - Хашим Рамадан Абу Касем Аль-Абеді, який був затриманий в Лівії після теракту, знав про дії свого брата і про планування нападу.

Стало відомо, що брати розмовляли по телефону буквально за кілька хвилин до нападу. Однак Хашим сказав слідчим в Лівії, що він не знав подробиць про те, де і коли буде вибух.

Як відомо, Спеціальні сили стримування в Тріполі, які під контролем Міністерства внутрішніх справ Лівії, затримали Хашим Аль-Абеді через добу за підозрою в зв'язках з ІГІЛ. Міліція також затримала батька братів - Рамадану Аль-Абеді.

Як відомо, в результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини. За останніми даними, постраждали 12 дітей у віці до 16 років. Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за скоєне.

Пізніше британські ЗМІ опублікували фото ймовірного терориста-смертника Салмана Абеді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: