У штабі АТО назвали кількість поранених за минулу добу

Читать на русском
Російсько-окупаційні війська обстріляли позиції сил АТО 61 разів із застосуванням важкої артилерії: двоє українських бійців отримали поранення.

Російсько-окупаційні війська обстріляли позиції сил АТО 61 разів із застосуванням важкої артилерії: двоє українських бійців отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Протягом 26 травня бойовики 61 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України, іноді використовуючи і важке артилерійське озброєння. В результаті бойових дій минулу добу 2 українських воїнів отримали поранення», – розповіли в штабі АТО.

На приморському напрямку бойовики обстріляли українські позиції 34 рази. Зокрема, після 18.00 бойовики здійснили кілька обстрілів середньої інтенсивності з мінометів калібру 120 мм по нашим укріпленням в районі Широкиного і Чермалика. Також противник порушив домовленості про режим припинення вогню близько Павлополя, Лебединського, Водяного і Гнутового, де бандити неодноразово застосовували різні зразки стрілецької зброї та гранатометів. З такого ж озброєння противник вів вогонь з околиць тимчасово окупованого Донецька по оборонних укріпленнях сил АТО на підступах до Мар'їнки та Красногорівки.

На донецькому напрямку за добу зафіксовано 19 обстрілів. Увечері противник найчастіше бив по наших позиціях, які розташовані в південному і східному передмісті Авдіївки з використанням мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також під ворожим вогнем з 82-мм мінометів опинились наші опорні пункти близько Верхньоторецького. У Троїцького бойовики відкривали вогонь з 120-мм мінометів. Крім того, вчора ввечері проросійські бандформування вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї у Пісків.

На луганському напрямку зафіксовано 8 випадків застосування зброї бойовиками російсько-терористичних угруповань, майже половина з них – ввечері. Все обстріли відбулися в районі Кримського, де ворог бив по нашим оборонним укріпленням з мінометів різних калібрів, озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, вдень 26 травня бойовики обстрілювали українські позиції з застосуванням важкої артилерії і танків.

Президент Петро Порошенко вважає, що на сьогоднішній день гібридна війна з боку РФ набирає обертів і міжнародне співтовариство повинне цьому протистояти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: