Порошенко повідомив, що новий виток гібридної війни з Росією набирає обертів

Читать на русском
Порошенко зазначив, що гібридні атаки Москви завдають ударів по декількох напрямках, причому пріоритетним залишається кіберпростір.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що на сьогоднішній день гібридна війна з боку РФ набирає обертів і міжнародне співтовариство повинне цьому протистояти.

Про це президент написав у своїй статті «Велика сімка повинна стати обличчям до обличчя з РФ або зазнати поразки», опублікованій 26 травня в Politico, передає «Слово і Діло».

«Новий виток гібридної війни в Росії набирає обертів. І його наслідки поширюються за межі України. Щупальця Кремля тягнуться до ключових столиць Європи та її трансатлантичних союзників» – написав президент.

Історія трьох років президентства Порошенка: яким було «життя по-новому»Політичний експерт підбив підсумки третьої річниці обрання Президента і розповів про головні невдачі й успіхи Петра Порошенка.

За його словами, Росія не зупинить свою агресію, якщо світ не буде на неї реагувати.

«Захід повинен взяти на себе зобов'язання щодо спільних дій і об'єднатися для захисту своїх цінностей та дотримання міжнародного права», – сказав він.

Порошенко зазначив, що гібридні атаки Москви завдають ударів по декількох напрямках, причому пріоритетним залишається кіберпростір.

Візит в Париж: навіщо Макрону діалог з Путіним і яку мету ставлять перед собою в КремліСпівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки пояснив, чого домагатиметься Президент РФ на переговорах в Парижі, і чим зустріч з Путіним важлива для Макрона.

«Ті, хто досить хоробрий, щоб обрізати ці щупальця, виявляються під новою атакою. Це нещодавно стало очевидним в Україні. Коли ми призупинили доступ до соціальних мереж, керованим РФ, Москва відповіла масовою і скоординованою кібератакою, підтриманою інформаційною пропагандою. Росія активувала свої інформаційні сили, вже добре відомі в Парижі, Берліні і по всій Атлантиці, щоб захистити своїх соціальних медіа-агентів, таких як «ВКонтакті» або «Однокласники», – зазначив президент.

Він також нагадав, що рівно три роки тому, 26 травня, почалася битва за Донецький аеропорт, яка тривала кілька місяців.

«Це також показало світові, що можна протистояти агресії Росії. Українські солдати довели, що готові заплатити своїм життям заради захисту західних цінностей, таких як свобода і демократія. Україна довела, що є надійним оплотом цих цінностей і готова це робити для міжнародної безпеки. Інвестування у безпеку України – це інвестиції в безпеку Європи», – зазначив Порошенко.

Раніше повідомлялося, що лідери Німеччини та України провели «тривалі і змістовні переговори» щодо ситуації на Донбасі. За підсумками переговорів, канцлер ФРН повідомила, що довгоочікуване перемир'я на Донбасі так і не настало, а Мінські домовленості практично не виконуються.

Нагадаємо, що 15 березня 2017 року Порошенко заявив, що контрольні пункти в'їзду-виїзду в зоні проведення АТО не будуть закривати. Глава держави пообіцяв, що буде робити все, щоб збільшити кількість КПВВ. Подивимося, чи вдасться йому виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: