З початку доби бойовики обстріляли позиції української армії 26 разів, є поранені

Читать на русском
Російсько-окупаційні війська з початку доби 26 разів обстріляли опорні пункти української армії із застосуванням важкої артилерії: один боєць поранений.

Російсько-окупаційні війська з початку доби 26 разів обстріляли опорні пункти української армії із застосуванням важкої артилерії: один боєць поранений.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«З початку доби підрозділи російсько-терористичних військ 26 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських захисників. Неодноразово бойовики вели вогонь і з важкого артилерійського озброєння, застосування якого строго заборонено мінського домовленостями. Один військовослужбовець ЗС України був поранений», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України на 26 травняСитуація на сході країни станом на 00:00 26 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На приморському напрямку в першій половині дня проросійські незаконні збройні формування з мінометів калібру 120 мм кілька разів вели вогонь по наших позиціях у селища Чермалик. Поблизу Павлополя противник обстрілював укріплення сил АТО зі 122-мм артилерійських систем. Там же, а також біля Гнутового, ворог бив з мінометів, озброєння БМП і зенітної установки. На північ від Мар'їнки, бандити застосовували міномети калібру 82 мм і гранатомети різних модифікацій. Поруч, на підступах до Красногорівки, українських воїнів обстрілював ворожий снайпер. Захисники Широкиного потрапили під обстріл з автоматичних станкових гранатометів.

На донецькому напрямку ситуація відносно стабілізувалася, але обстріли не припинилися. Протягом дня бойовики найбільше обстрілювали українських воїнів у районі Луганського, на Світлодарській дузі. Зокрема, бандити застосовували озброєння танка і бойових машин піхоти, гранатомети і великокаліберні кулемети. З околиць тимчасово окупованої Горлівки незаконні збройні формування били по наших позиціях у Зайцевого з гранатометів і стрілецької зброї. У передмісті Авдіївки противник застосовував 82-мм міномети і кулемети.

На луганському напрямку з початку доби проросійські терористи 4 рази вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів по наших опорних пунктах біля Новотошківського. Близько Донця велися обстріли зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, в штабі розповіли, де було поранено п'ятьох українських бійців 25 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: