Карта АТО: ситуація на сході України на 26 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 26 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби проросійські бандформування 57 разів відкривав вогонь по підрозділах сил АТО.В результаті бойових дій 5 військовослужбовців ЗСУ зазнали поранень.

Напрямки:

Приморський напрямок. Минулої доби бойовики 29 разів застосували зброю проти українських захисників. Близько 21:00 противник обстріляв наші опорні пункти на підступах до Красногорівки з мінометів різних калібрів, озброєння танку та БМП, зенітної установки та піхотного озброєння. Під час цього обстрілу декілька ворожих мін влучили у житловий квартал неподалік міської лікарні. На щастя, ніхто не постраждав. Декілька навколишніх будинків були пошкоджені. Цей же населений пункт бандити обстріляли під кінець доби зі 120-мм мінометів та потужних артилерійських систем калібру 152 мм. Наслідки цього обстрілу зараз з’ясовуються. Також ввечері на цьому напрямку під ворожим мінометним вогнем опинились позиції ЗС України поблизу Широкиного та Мар’їнки. По українських захисниках Широкиного також бив ворожий танк. Окрім того, збройні провокації з боку НЗФ відбувались неподалік Водяного – з озброєння БМП, біля Гнутового та Новотроїцького – з великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок. На цій ділянці фронту зафіксовано 26 фактів порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки. Обстрілявши вдень українських воїнів на цій ділянці фронту з мінометів та РСЗВ «Град», російсько-терористичні бандформування не припинили вести вогонь по наших позиціях і з настанням сутінок. Ворог бив з мінометів, 122-мм артилерійських систем, гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї. Неспокійно ввечері було й поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі, де бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів та гранатометів. А неподалік Майорська бандити використовували озброєння БМП та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок. На этом участке фронта в течение минувших суток НЗФ только два раза применяли оружие. Обстреляв во второй половине дня наши оборонительные укрепления в районе н.п. Нижнетеплое из стрелкового оружия, около 22:00 боевики из гранатометов совершили обстрел наших позиций вблизи Крымского.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: