У Молдові за підозрою у корупції затримали мера столиці

Читать на русском
У Кишиневі пройшла серія арештів чиновників і підприємців. Вчора, був затриманий мер столиці Молдови Дорін Кіртоаке.
Доріна Кіртоаке затримали на 72 години.

У Молдові ввечері в четвер, 25 травня, у справі про корупцію затримали мера Кишинева Доріна Кіртоаке, його вивели з кабінету співробітники Національного Центру по боротьбі з корупцією.

Перед затриманням, протягом декількох годин в кабінеті мера йшли обшуки. Весь цей час він перебував на робочому місці, пише «Інтерфакс», передає «Слово і Діло».

Чаус просидить під арештом до екстрадиції в УкраїнуСуддя-втікач Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус пробуде під арештом до завершення екстрадиції в Україну.

Під час затримання будівлю мерії було оточено поліцією. Кіртоаке зовні виглядав спокійно. На питання журналістів він відповідав, що поки нічого коментувати не буде.

Мера Кишинева звинувачують у корупції, зловживанні службовим становищем, отриманні вигоди з впливу. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Крім мера, 25 травня також затримали секретаря муніципальної ради Кишинева Валерія Діденку, муніципальних радників Олега Онищенко та Геннадія Думанського і ряд підприємців.

Раніше у Кишиневі заарештували двох віце-мерів, начальника управління транспорту Кишинева, а також міністра транспорту і дорожньої інфраструктури.

Нагадаємо, в Молдові за відмивання грошей затримали сина екс-президента.

Як відомо, президент Молдови Ігор Додон хоче змінити конституційну форму правління в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: