Президента Молдови зустріли на батьківщині плакатами «Додон – зрадник»

Читать на русском
У Кишиневі літак президента Молдови Ігоря Додона молодіжний рух Ліберальної партії зустрів плакатами Додон – слуга Путіна і Додон – зрадник.
фото: скріншот

У Кишиневі літак президента Молдови Ігоря Додона молодіжний рух «Ліберальної партії» зустрів плакатами «Додон – слуга Путіна» і «Додон – зрадник».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на NewsMaker.

«Ліберали прийшли в аеропорт з плакатами« Додон – слуга Путіна», «Додон, твій будинок – Москва», «Додон – зрадник», – йдеться в повідомленні.

Також учасники акції принесли на протест «речі для переїзду Додона в Москву».

При цьому в молдавській партії засудили участь російських військ у параді 9 травня в Тирасполі на території невизнаної Придністровсько-Молдавської Республіки.

«У той час як оперативна група російських військ йшла маршем вулицями Тирасполя, Ігор Додон розважався на військовому параді в Москві і пив шампанське з Володимиром Путіним», – заявили в партії.

За словами представників молдавської політсили, такі дії суперечать зобов'язанням РФ в рамках міжнародного права.

«Ми звертаємося до компетентних органів Молдови з вимогою почати кримінальне розслідування і притягнути до відповідальності осіб, винних у порушенні суверенітету РМ, включаючи Ігоря Додона – за зраду Батьківщині», – підкреслили в «Ліберальної партії».

Dodon huiduit la aeroport - 11 mai 2017Ionel Pușcaș

Нагадаємо, 9 травня Додон став єдиним президентом, який взяв участь в параді на честь Дня перемоги в Москві разом в президентом Росії Володимиром Путіним.

На зустрічі зі спікером російської Держдуми В'ячеславом Володіним Додон заявив, що категорично проти ідеї вступу молдавської держави в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: