Додон хоче змінити конституційну форму правління у Молдові

Читать на русском
Президент Молдови Ігор Додон має намір добиватися повернення країни до президентської форми правління.

Президент Молдови Ігор Додон має намір добиватися повернення країни до президентської форми правління.

Про це він заявив у Кишиневі за підсумками зустрічі з експертами Венеціанської комісії, пише Укрінформ, передає «Слово і Діло».

Додон вигадав референдум для розширення своїх повноваженьПрезидент Молдови Ігор Додон ініціює в країні проведення референдуму відразу з чотирьох питань.

«Переконаний, що більшість громадян підтримають ініціативу щодо запровадження в країні президентської форми правління. Молдова потребує цього, щоб покінчити із політичним безладом і анархією. Незалежно від того, чи будуть дострокові парламентські вибори чи ні, ми маємо намір домагатися зміни конституційної форми правління. Якщо народ отримав право обирати президента, то президент, у свою чергу, незалежно від того, Додон це чи ні, повинен володіти відповідними повноваженнями», - заявив президент.

Як повідомлялося, за ініціативою президента Додона у вересні нинішнього року в Молдові пройде консультативний референдум щодо розширення повноважень глави держави, у тому числі з наданням президента права розпуску парламенту.

Однак, згідно з Конституцією, результати референдуму не матимуть юридичної сили, якщо вони не будуть затверджені парламентом.

Молдова перейшла від президентської форми правління до парламентської у 2000 році.

Раніше в Кишиневі літак президента Молдови Ігоря Додона молодіжний рух «Ліберальної партії» зустрів плакатами «Додон – слуга Путіна» і «Додон – зрадник».

Нагадаємо, Додон запевнив Москву, що Молдова в НАТО не піде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: