Підсумки роботи МВФ в Україні: чотири реформи для отримання п'ятого траншу

Читать на русском
Місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Роденом за підсумками 10-денний роботи в Києві повідомила про плідних дискусіях з представниками влади з питань пенсійної та земельної реформ.

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Роном ван Роденом за підсумками 10-денної роботи в Києві повідомила про плідні дискусії із представниками влади з питань пенсійної та земельної реформ, пожвавлення приватизації та забезпечення конкретних результатів антикорупційних зусиль, і необхідності технічного доопрацювання відповідних законопроектів і їх парламентської підтримки.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Дело».

МВФ – «швидка допомога» для економіки, але далі пацієнт має виживати самДиректор Агентства моделювання ситуацій оцінив візит місії МВФ до України і розповів, чи знайдуться у ВР голоси за ухвалення пакету реформ.

«У той час як було досягнуто суттєвого прогресу в загальному розумінні визначальних компонентів цих заходів, подальша технічна робота необхідна в деяких сферах з тим, щоб текст відповідних законопроектів відбивав це розуміння і в цілому відповідав меті реформи», - йдеться у заяві після завершення роботи місії, поширеному в п'ятницю.

«Забезпечення парламентської підтримки цих законопроектів буде необхідним кроком на шляху завершення четвертого перегляду (програми розширеного фінансування EFF - ред.)», - зазначається у документі.

У разі успішного виконання владою встановлених програмою вимог Україна за підсумками четвертого перегляду може залучити $ 1,907 млрд, за підсумками п'ятого - $1,28 млрд, за підсумками шостого - $1,28 млрд. Всього близько $4,46 млрд.

У 2018 році плануються інші чотири перегляди, за підсумками яких Україна може залучити близько $955 млн. У цілому - близько $3,82 млрд.

Раніше економіст Юрій Буздуган розповів «Слову і Ділу» про норми пенсійної реформи - зокрема, ініціативу уряду підвищити пенсійний стаж до 35 років і розширити список спецпенсіонерів.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк обговорив умови отримання 5-го траншу з місією МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: