Нацбанк сподівається на п'ятий транш від МВФ

Читать на русском
НБУ сподівається на успішний результат діалогу з місією МВФ, яка працює в Києві, і надання п'ятого траншу кредиту Фонду в рамках програми.

НБУ сподівається на успішний результат діалогу з місією МВФ, яка працює в Києві, і надання п'ятого траншу кредиту Фонду в рамках програми.

Про це заявив журналістам виконуючий обов'язки голови Нацбанку Яків Смолій в кулуарах дослідницької конференції, організованої НБУ разом з Національним банком Польщі та за підтримки уряду Канади та Київської школи економіки, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

Смолій нагадав, що місія буде працювати з НБУ, урядом і Адміністрацією президента за чотирма ключовими напрямками: пенсійна реформа, земельна реформа, антикорупційний суд і стратегія розвитку державних банків.

Обмеження соцгарантій і досвід Греції: до чого може призвести пенсійна реформа від МВФЕксперт економічних програм Центру Разумкова пояснив, у чому небезпека проведення пенсійної реформи під керівництвом МВФ.

«Я думаю, що з усіх цих питань буде досягнуто консенсусу, і ми отримаємо черговий транш», - сказав він.

При цьому Смолій не став прогнозувати терміни отримання наступного траншу, нагадавши, що до кінця року теоретично можливо ще два-три перегляду програми з МВФ.

«Ми очікуємо, що загальна сума складе 4,5 мільярда доларів, і термін буде залежати від того, як Рада директорів МВФ ухвалить рішення», - додав він.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду прибула до Києва 16 травня. Також повідомлялося, що МВФ змінить свого представника в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: