Будувати сонячні електростанції в зоні відчуження ЧАЕС хочуть майже півсотні підрядників – Семерак

Читать на русском
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак розповів про те, як іде процес подачі заявок на будівництво сонячних електростанцій у зоні відчуження ЧАЕС.
Фото з відкритих джерел

За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, заявки на будівництво в зоні відчуження навколо Чорнобильської атомної станції сонячних електростанцій подали вже 44 претенденти.

Про це він заявив у вівторок, виступаючи на Українському енергетичному форумі, організованому Інститутом Адама Сміта, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зона відчуження ЧАЕС: що наобіцяли й що насправді виконали політики?«Слово і Діло» вирішило нагадати політикам про їхні обіцянки щодо вирішення проблем зони відчуження ЧАЕС та людей, що постраждали від аварії на електростанції.

«Станом на сьогодні вже є 44 заявки, й території, які наші колеги запросили, – від 20 до 1 тисячі гектарів під легалізацію сонячних електростанцій», – повідомив Семерак.

Міністр нагадав, що прийом заявок завершується завтра, 1 березня.

Як повідомлялося раніше, станом на початок січня Мінекології отримало заявки на оренду 5 тис. га земельних ділянок для будівництва сонячних електростанцій навколо ЧАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: