Норвегія обіцяє побудувати в Україні сонячні електростанції

Читать на русском
Україна спільно з Норвегією обговорили перспективи реформування енергетичного сектора України.

Україна спільно з Норвегією обговорили перспективи реформування енергетичного сектора України.

Заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко зустрілася із віце-президентом норвезької компанії Scatec Solar Тер’є Осмундсеном та послом Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестадом.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише «Слово і Діло».

Під час зустрічі обговорили загальні правила на українському ринку для іноземних незалежних виробників електроенергії та перспектив відновлювальних джерел енергії після 2030 року.

Наталія Бойко у виступі висловила вдячність норвезькій стороні за постійну підтримку у реформуванні енергетичного сектору України. Також наголосила на зацікавленості розглянути та обговорити пропозицію норвезької сторони щодо будівництва в Україні 2-х сонячних електростанцій з потужністю 60 Мвт. Крім того, звернула увагу на можливість будівництва таких енергетичних об’єктів у різних регіонах України.

Під Хмельницьким почалося будівництво сонячної станціїУ місті Деражня Хмельницької області почалися роботи з будівництва сонячної електростанції (СЕС) на місці виробленого кар'єру колишнього цегляного заводу.

Представник Департаменту електроенергетичного комплексу Вікторія Гнатовська наголосила, що у рамках реформування ринку електричної енергії важливий розвиток відновлювальних джерел енергії.

Норвезька сторона своєю чергою поінформувала щодо проектів сонячних станцій в Норвегії та їх основні переваги для України.

США мають намір передати Україні партію паливних елементів для АЕС, що містять уран американського походження.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: