Меркель зробила заяву щодо ситуації на Донбасі

Читать на русском
За підсумками спільної прес-конференції з Президентом України канцлер Німеччини визнала, що ніякого перемир'я на Донбасі так і не сталося.

Лідери Німеччини і України провели «тривалі і змістовні переговори» по ситуації на Донбасі. За підсумками переговорів, канцлер ФРН повідомила, що довгоочікуване перемир'я на Донбасі так і не настало, а Мінські домовленості практично не виконуються.

Про це Ангела Меркель заявила на спільній прес-конференції з Президентом України, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми повинні повідомити, що перемир'я на сьогодні ще не існує і, крім того, мінські домовленості виконуються в повному обсязі», - заявила Меркель.

При цьому вона зазначила, що потрібен діалог про те, як далі працювати в рамках Мінських угод.

Своєю чергою, Петро Порошенко заявив, що Україна не бачить альтернативи Мінським домовленостями.

«Ми не бачимо ніякої альтернативи Мінським домовленостям і наполягаємо на їх повному виконанні», - сказав президент.

Авдіївка як український Алеппо: навіщо бойовики атакують містоГолова ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» пояснив, чого добивається РФ за допомогою штурма Авдіївки і чи залишились фактори стримування РФ у агресії проти України.

Нагадаємо, 20 травня президент України Петро Порошенко здійснив одноденний робочий візит до Німеччини на запрошення Меркель.

Три роки тому Петро Порошенко переконував, що Україна переможе у війні на Донбасі завдяки підтримці народу. Рівень відповідальності Президента – за посиланням.

За даними штабу АТО бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО, в тому числі з використанням важкого артилерійського озброєння. Під прицілом обстрілів залишається Авдіївка.

Раніше повідомлялося про руйнівні удари по житлових кварталах і районах у місті, які визнали терористичним актом.

Військовий експерт в коментарі «Слову і Ділу» розповів, що Росія методично розстрілює в Авдіївці квартал за кварталом, абсолютно як в Алеппо в Сирії, проводячи таким чином свого роду «алеппізацію» Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: