Рік роботи Кличка: як виконує обіцянки столичний мер

Читать на русском

Сьогодні міський голова Києва Віталій Кличко відзвітував про результати своєї роботи в столиці. «Сьогодні звітую про результати своєї діяльності на посаді. Так, працювати непросто, скажу чесно. Так, все відбувається не так швидко, як хотілося б. Але ми робимо все, щоб Київ змінювався. І відступати я не збираюся», – написав на своїй сторінці в Facebook мер.

Під час зустрічі із журналістами Кличко продемонстрував основні зміни в статистичних показниках життя міста. «Слово і Діло» зібрало докупи ці та інші дані й, паралельно зі столичним міським головою, представляє результати власного моніторингу його роботи.

Так, загальний рівень відповідальності Віталія Кличка складає 43%, при цьому за останній рік він виконав лише 20% власних обіцянок. Тут, щоправда, варто зазначити, що термін виконання окремих обіцянок спливає наприкінці грудня 2016 року, тож найближчим часом цей показник може змінитися. Однак уже зараз можна виокремити найважливіші виконані та провалені обіцянки київського мера.

Зокрема, цьогоріч мер, як і обіцяв, провів капітальний ремонт понад півсотні вулиць і 180 столичних дворів, забезпечив внесення до парламенту законопроекту №5364, направленого на вирішення проблем із паркуванням на вулицях міст, презентував концепцію розвитку столичного зоопарку й запровадив велопатруль.

До топ-5 невиконаних зобов’язань мера «Слово і Діло» включило такі нереалізовані зобов’язання мера, як встановлення теплових лічильників до початку опалювального сезону, припинення стихійної торгівлі та відкриття нових сходів на Пейзажній алеї, вчасний демонтаж пам’яток комуністичного режиму та відкриття 15 нових скверів до Дня Києва.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір демонополізувати ринок теплоенергетикиСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

До списку найголовніших обіцянок Кличка, на виконання яких киянам слід очікувати до кінця його каденції, аналітики порталу включили такі: демонополізація ринку теплоенергетики, добудова Подільсько-Воскресенського мосту, створення сучасного інфекційного відділення на базі Київської міської клінічної лікарні №4, забезпечення квартирами, земельними ділянками й грошовими преміями призерів Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро та узгодження з громадськістю зовнішнього вигляду Театру на Подолі.

Додамо, що в рейтингу відповідальності міських голів України Віталій Кличко посідає восьме місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: