Гройсман висловився з приводу поблажок корупціонерам з боку суддів

Читать на русском
Гройсман зазначив, що у нього теж викликають внутрішній опір деякі рішення суддів щодо корупціонерів і хабарників.

Суди повинні розуміти свою роль в процесі відновлення справедливості при обранні запобіжних заходів підозрюваним в корупції і хабарництві, в тому числі і затриманим під час спецоперації чиновникам колишнього Міністерства доходів і зборів.

Про це заявив журналістам прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я не хочу чинити будь-який тиск на судову систему, це неприйнятно. Але я наполягаю на тому, що повинна бути совість, в першу чергу, і має бути розуміння своєї ролі в процесі відновлення справедливості. І кожен суддя на своєму місці має в тому числі і цим керуватися у своїх діях, тому що, в принципі, знищити державу дуже легко, але побудувати її дуже важко. Ми сьогодні створюємо нашу державу, і без сильного правосуддя, без сильної системи судів ми не зможемо цього зробити», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що під час спецоперації поліції і військової прокуратури по затриманню верхівки колишнього Міністерства доходів і зборів, поліцейські і прокурори зробили свою роботу, тепер суд повинен зробити свою.

Аваков назвав суму збитків, завданих екс-чиновниками МіндоходівЗа словами Авакова, екс-чиновники Міністерства зборів і доходів завдали шкоди країні, що вдвічі перевищує бюджет Міністерства внутрішніх справ.

«І треба розділяти, де наша найслабша ланка в цьому процесі. Якщо це суд, то повинна бути серйозна жорстка вимога українського суспільства до того, щоб цю систему змінити», - підкреслив Гройсман.

Він зазначив, що у нього теж викликають внутрішній опір деякі рішення суддів щодо корупціонерів і хабарників. Зокрема, Гройсман згадав, як суди випускали спійманих на хабарі в 150 тисяч доларів або приймали рішення повернути величезні суми готівки, вилучені при спробі вивезення за кордон.

«Так просто не може бути! Там же є система незалежного суддівського контролю, Вища рада правосуддя, Вища кваліфікаційна комісія суддів. Я переконаний, що вони будуть ці питання розглядати, щоб навести лад у цій системі і повернути довіру суспільства», - зазначив Гройсман.

Відповідаючи на питання про допомогу Романа Насірова у справі затримання колишніх чиновників Міндоходів, прем'єр-міністр зазначив, що йому важко оцінити його участь в цьому процесі.

«Я просто не володію деталями його (Насірова - ред) співпраці зі слідством і (не знаю - ред) даних, які він надавав. Всі, хто сприяли, це дуже добре. Я вважаю і ще раз підкреслюю, що треба завершити це вироком у суді», - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці провели затримання високопоставлених посадових екс-осіб Міндоходів під час 450 одночасних обшуків у 15 областях.

Керівник однієї з обласних податкових адміністрацій, якого підозрюють у корупції, намагався втекти з країни і був затриманий в аеропорту «Бориспіль».

Печерський райсуд столиці відпустив під заставу в розмірі 15 млн гривень колишнього начальника ДПС у Луганській області Олександра Антипова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: