Два роки тому бізнес в Україні звертав менше уваги на корупцію – дослідження

Читать на русском

Недавнє дослідження агентства Ernst&Young про рівень корупції в бізнесі вивело Україну на верхній рядок рейтингу найкорумпованіших країн: «Слово і Діло» підготувало інфографіку по ідентичних дослідженнях цих аудиторів.

Свіжі опитування представників бізнесу в Україні показали, що останні два роки вітчизняні бізнесмени почали звертати значно більше уваги на корупцію, і 2017 року 88% опитаних Ernst & Young бізнесменів заявили, що без хабарів в Україні вести бізнес неможливо.

Такі дані поставили українську державу на перше місце за рівнем корупції у списку із 41 країни. Україна за цим показником обігнала на 6% Кіпр і на 7% – Грецію, які зайняли не менш «почесні» другу і третю сходинки рейтингу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман після оприлюднення результатів аудиту заявив, що в агентстві повинні надати пояснення щодо дослідження.

«Сьогодні є дуже багато суперечностей в цій інформації. Така авторитетна компанія як Ernst & Young повинна була дати пояснення, що, як і так далі», – сказав він.

«Слово і Діло» нагадує результати аналогічних досліджень за 2013 і 2015 роки, які демонструють, що Україна за ці роки не покидала десятку найкорумпованіших країн за умовами ведення бізнесу, проте не отримувала і «золота» у цій сумнівній номінації.

Так, 2013 року Україна перебувала на п'ятому місці списку, поступившись лідерством в корупційному заліку Словенії, Кенії, Хорватії та Нігерії.

Уже 2015 року моніторинг агентства показав певні успіхи в боротьбі з корупцією: тільки 80% респондентів заявили про неможливість ведення бізнесу в Україні без хабарів, що відсунуло українську державу на сьоме місце в цьому списку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: