Хто провалив запровадження санкцій проти Януковича і Ко?

Читать на русском

Верховна Рада у четвер не знайшла достатньої кількості голосів для запровадження чергових санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича та 20 наближених до нього осіб. «Слово і Діло» зазирнуло до даних системи «Рада» і з’ясувало, до яких фракцій належать «герої», котрі не дали даному рішенню пройти парламент.

Всього депутати дали 204 голоси (сюди ж включені й голоси Семена Семенченка та Олега Березюка, які звернулися до голови ВР із прохання зарахувати їхні голоси). Жодного голосу за проект постанови №5350 під час голосування за основу та в цілому не дали фракція «Опозиційного блоку», групи «Воля народу» та «Відродження». Також чимало нардепів із числа тих, хто саботував це рішення, належать до позафракційних (серед них 24 підтримали постанову, але при цьому 9 не голосували й 1 утримався). В «Народному фронті» не голосували шестеро, а «Блоці Петра Порошенка» не підтримав рішення лише один депутат. Ним виявився Ігор Кононенко, який заявив, що за санкції проти Януковича він проголосував, проте система «Рада» говорить про те, що під час голосування за основу та в цілому він утримався.

Один народний обранець не голосував у складі фракції «Самопомочі», по одному утримались і не голосували – в «Радикальній партії».

Нагадаємо, Рада сьогодні не вперше голосувала за це питання. Сьогоднішній розгляд його у сесійній залі був повторним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: