НАБУ направило в суд обвинувальний акт у справі двох податківців-хабарників

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України разом з САП завершило розслідування про вимагання 36 тисяч доларів двома податківцями Києва і адвокатом-посередником.

Національне антикорупційне бюро України разом з САП завершило розслідування про вимагання 36 тисяч доларів двома податківцями Києва і адвокатом-посередником.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Начальник Слідчого управління фінансових розслідувань та старший слідчий цього ж управління Державної податкової інспекції ГУ ДФС одного з районів столиці разом з адвокатом вимагали неправомірну вигоду в особливо великому розмірі (36 тис. дол. США) і отримали її частину (10 тис. дол. США ) від громадянина за сприяння в поверненні йому вилученого майна (шляхом визначення правової кваліфікації його дій в рамках кримінального провадження за статтею, яка не передбачає стягнення в дохід держави вилученого у нього і його близьких осіб майна)», – розповіли в НАБУ.

Справа Мартиненка: цікаві деталі розслідування НАБУ«Слово і Діло» створило інфографіку розслідування детективів Антикорупційного бюро стосовно Миколи Мартиненка.

Обвинувальний акт стосовно вказаних осіб за ч.4 ст.368 ( «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») і ч.2 ст.369-2 ( «Зловживання впливом») Кримінального кодексу України направлено до суду.

У разі визнання обвинувачених винними, їм може загрожувати термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади на строк до трьох років. Податківців затримали 27 липня 2016 роки після проведених НАБУ і департаментом захисту економіки Нацполіціі обшуків, справа була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2 березня 2016 року.

Нагадаємо, 10 травня НАБУ оголосило про початок конкурсу з формування складу Ради громадського контролю за роботою відомства.

Раніше у відомстві відзвітували про відкриття нових кримінальних справ в квітні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: