ЗМІ викрили Росію в кібератаках на країни Балтії

Читать на русском
Кібератаки проти енергетичних мереж балтійських держав були здійснені хакерами, ймовірно підтримуваними Росією.

Кібератаки проти енергетичних мереж балтійських держав були здійснені хакерами, ймовірно підтримуваними Росією.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела, повідомляє «Слово і Діло».

Як повідомляє агентство, бесіди з більш десяти співробітниками правоохоронних органів і приватних слідчих, інсайдерів і представників комунальних служб вказують на те, що хакери протягом останніх двох років здійснювали вторгнення в мережі країн Балтії, паралельно здійснивши більш серйозні напади на мережі України.

Джерела повідомляють, що за кібератаками стоять російські державні організації. Reuters зазначає, що не зміг самостійно перевірити твердження джерел.

Одне з джерел повідомило, що в наприкінці 2015 року хакери атакували інтернет-шлюз, який використовується для управління Балтійською електроенергетичною мережею, порушивши її роботу, але не викликаючи відключення електроенергії. Він відмовився повідомити подробиці через поточне приватне розслідування інциденту.

Країни Балтії відключать свої енергомережі від РФЕстонія, Литва і Латвія домовилися підключитися до енергетичної системи Євросоюзу через Польщу.

Крім того, джерело повідомило, що хакери, імовірно пов'язані з РФ, "націлилися" і на балтійську трубопровідну систему, намагаючись спровокувати збої в постачаннях бензину. Однак спроба хакерів провалилася.

Також наприкінці 2015 року хакери здійснили невдалу атаку на іншу Балтійську мережу.

Як пише агентство, незважаючи на те, що інциденти були ще в 2015 році, за деякими з них ще ведеться розслідування.

У Росії цю інформацію спростовують.

Як повідомлялося, Трамп підписав указ про посилення кібербезпеки США.

Нагадаємо, Трамп визнав висновки розвідки про причетність Росії до кібератаки спрямованими на зрив виборів в країні і пообіцяв «відповідні заходи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: