Порошенко назвав Голодомор наслідком втрати державності

Читать на русском
Порошенко вважає, що Голодомор 30-х років ХХ століття є прямим наслідком втрати Україною державності в двадцятих роках.
Порошенко вважає Голодомор наслідком втрати Україною державностіФото: twitter.com/poroshenko

Президент України Петро Порошенко заявив, що радянська влада спланувала Голодомор 1932-1933 рр. і втілила його в масштабах геноциду, щоб знищити будь-яку можливість для національного самовизначення України.

Про це він заявив під час панахиди за жертвами Голодомору, повідомляється в президентському мікроблозі в Twitter, передає «Слово і Діло».

У Києві пройде Міжнародний форум до 85-ї річниці ГолодоморуПорошенко підписав указ про заходи на 2017-2018 рр .. у зв'язку з 85-ю річницею Голодомору 1932-1933 рр. В місячний термін планується створити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів.

«Геноцид 30-х – наслідок втрати державності. Окупація України радянською Росією стала можливою внаслідок роз'єднання і внутрішніх чвар. У сусідніх з СРСР країнах українців не знищували. Тому очевидно: збережи Україна самостійність, ніяких спланованих голодоморів не було б», - заявив він.

Тому, за словами Порошенко, український народ повинен виконати святий обов'язок перед пам'яттю мільйонів замордованих голодом українців – зберегти єдину, незалежну і соборну Україну.

Нагадаємо, 26 листопада - в останню суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодоморів, які відбулися в радянські часи – у 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 роках.

За даними дослідників, демографічні наслідки Голодомору відчутні й донині: якщо б не було голоду в 1932-1933 роках, чисельність населення в Україні зараз була б більше на 4 млн осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: